Mijn verhaal: mijn Innerlijke reis naar Zelfrealisatie

Nicole Broers visie

Hey lieve mooie vrouw,

Hier lees je het verhaal van mijn innerlijke reis naar me Zelf. Deze weg was zeker niet altijd gemakkelijk, maar elke hobbel, berg en dal heb ik overwonnen.

Mijn kinderen als spiegel

Als moeder van drie nieuwetijdskinderen werd ik door hun gedrag geconfronteerd met wat er diep in mij speelde. Op mijn 38ste had ik geen eigen identiteit en was volledig verstrikt met mijn moeder. Ik had mezelf verloren, leefde vanuit mijn hoofd en overleefde eerder dan leefde. Ik had al mijn (lichaams)bewustzijn verloren. Na veel ingrijpende life events besefte ik dat het probleem niet het gedrag van mijn kinderen was, maar ikzelf. Zo begon mijn zoektocht, eerst in de reguliere hulpverlening. Het bleef bij zoeken.

Wie ben ik? Of liever: wie ben ik niet?

Op 04-04-2011 overleed mijn oudste dochter Anne Marèl na een ziekbed van zeven maanden. Dit markeerde het begin van mijn zoektocht naar mezelf. Ik begon met 1-op-1 begeleiding en volgde diverse trainingen en opleidingen. Bewustwording en inzicht in mijn verhaal en dat van mijn voorouders, vooral de vrouwenlijn, waren daarin heel belangrijk.
Zo ook werd ik me bewust van de grote invloed van vorige levens, het collectieve veld en galactische stukken op het hier en nu. Transformatie en heling volgden, evenals het loslaten van beperkende overtuigingen en emoties, zoals:

  • Ik ben het stoere meisje dat de wereld in haar eentje aan kan.
  • Ik moet altijd voor de ander zorgen ten koste van mezelf.
  • Ik moet me aanpassen aan de verwachtingen en wensen van de ander.
  • Het onbewust vervloeien met en daarmee dragen van de energie van de ander.
  • Angst voor afwijzing, angst om te verliezen en onmacht.

En mijn belangrijkste beperkende overtuiging van allemaal: ik ben niet goed genoeg.

Relaties als spiegel

De afgelopen jaren heb ik steeds meer losgelaten wat ik niet was en kwam ik dichter bij mijn essentie. Mijn relaties, zowel privé als professioneel, hebben hierbij een grote rol gespeeld. Voor mij is de ander de spiegel wat er nog op onbewust niveau bij en in mij speelt, zowel in positieve- als in negatieve zin, en ik nam telkens de verantwoordelijkheid voor mijn aandeel in deze dynamieken. Samen groeien, samen bloeien.

Mijn Innerlijke reis naar Zelfrealisatie en transmutatie

In mij is steeds meer rust, ruimte en harmonie gekomen, en dat weerspiegelt zich in mijn relaties. Zo binnen, zo buiten. Ik heb geleerd dat trauma voor je werkt, niet tegen je. Hoewel ik het leven niet kan sturen, kan ik wel bepalen hoe ik ermee omga. Door ruimte te creëren in mijn lichaam en los te laten wat ik niet ben, kan mijn levensenergie weer vrijelijk stromen. Ik weet nu dat ik in essentie Licht, Liefde, bewustzijn en waarheid ben.

Mijn Nieuwetijdscentrum

Parallel aan mijn persoonlijke en spirituele ont-wikkeling ontstond mijn Nieuwetijdscentrum en de opleiding Holistisch Therapeut Nieuwe Tijd. Op een gegeven moment moest ik dit loslaten, omdat het nog te veel gebaseerd was op oude energie. Zeker ook op het overlijden van Anne Marèl, vanuit de zwaarte. En dat hoefde niet meer op deze wijze, dat kon en wilde ik ook niet meer. Een periode van overgave aan het niet weten volgde. Het oude had ik los te laten en het nieuwe was er nog niet. En dat heeft zich nu laten zien, het ontvouwt zich steeds meer.

Een nieuwe naam, niet langer meer een centrum buiten mezelf. Nee, ook in dit opzicht ben ik thuisgekomen, ik mag zijn en creëren, vanuit wie ik in essentie ben en wat ik te geven heb. Vandaar eenvoudigweg mijn eigen naam: ‘Nicole Broers, bewust-zijn in je Zelf.’ Een nieuw logo hoort daar ook bij.

Mijn logo: Triskele

Alles komt samen in dit logo, de Triskele, een Keltisch teken. Een aantal jaren geleden liet ik dit symbool op mijn linker onderarm tatoeëren. Ik wilde een tatoeage die mijn hartsverbinding met mijn drie kinderen weergaf, niet alleen met Anne Marèl. Mijn eerste sjamanendrum is ook voorzien van de Triskele.

Het symbool Triskele of Triskelion staat voor de drie-eenheid en heeft verschillende betekenissen:

  • De Vader, de Zoon en de Heilige Geest.
  • Maagd, Moeder en de Oude Wijze Vrouw.
  • Maan, Aarde en Zon.

Deze symbolen vertegenwoordigen de drie cirkels van het leven: leven, dood en wedergeboorte. Elk deel beweegt van buiten naar binnen en komt bij de oorsprong weer samen. Ieder deel neemt zijn eigen plek in het grote geheel in, terwijl ze tegelijkertijd vanuit hetzelfde zijn hun eigen pad volgen.

Het leven is als een spiraal, een beweging naar binnen en weer naar buiten, van verbinden tot loslaten. Het is een proces van ervaren, beleven en loslaten. Elke keer kom je dezelfde patronen tegen, maar op een dieper niveau of vanuit een andere hoek.

Licht en Liefde